ابوظبی از سوی دبیرخانه اتحادیه عرب و شورای وزیران محیط زیست عرب به عنوان پایتخت محیط زیست عربی برای سال 2023 معرفی شد . این قدردانی معتبر تعهد ثابت امارت به حفاظت از محیط زیست و اقدامات آب و هوایی، به رهبری آژانس محیط زیست – ابوظبی (EAD) را تحسین می کند . شیخ حمدان بن زاید آل نهیان ، نماینده حاکم در منطقه الظفره و رئیس آژانس محیط زیست – ابوظبی (EAD)، از تعیین ابوظبی ابراز غرور کرد.
وی این دستاورد را مدیون رهبری و دستورات رئیس جمهور امارات، شیخ محمد بن زاید آل نهیان دانست . شیخ حمدان بر نقش ابوظبی به عنوان پیشگام در پایداری و همسو با چشم انداز امارات متحده عربی برای آینده ای پایدار تأکید کرد. شایان ذکر است، شیخ محمد بن زاید آل نهیان سال 2024 را به عنوان سال دیگری از پایداری اعلام کرد و بر تعهد امارت به مراقبت از محیط زیست تأکید کرد.
این جایزه بر تلاش های مشترک نهادهای دولتی و خصوصی در ابوظبی در راستای حفاظت از محیط زیست و حفظ منابع تاکید می کند. این تلاش ها با الهام از دیدگاه آینده نگر مرحوم شیخ زاید بن سلطان آل نهیان ، ابوظبی را به خط مقدم رهبری محیط زیست سوق داده است.
به رسمیت شناختن ابوظبی به عنوان پایتخت محیط زیست عربی برای سال 2023 به دنبال ارزیابی دقیق تلاش های حفاظت از محیط زیست آن است. اینها شامل ابتکاراتی با هدف ارتقای کیفیت زندگی و ترویج توسعه پایدار در منطقه است. امارت این عنوان را در سی و چهارمین جلسه شورای وزیران عرب مسئول محیط زیست که در مسقط برگزار شد، به دست آورد.
این دستاورد همزمان با رویدادهای مهم محلی و جهانی، مانند اعلام امارات در سال 2023 به عنوان سال پایداری و میزبانی آن در COP28 بود. ابوظبی با همکاری شرکای محلی مانند اداره شهرداریها و حملونقل ابوظبی (DMT) و شرکت مدیریت زباله ابوظبی Tadweer ، دستاوردهای خود را در توسعه زیرساختهای سبز، بهبود کیفیت هوا و آب، و پذیرش فناوریهای انرژی تجدیدپذیر به نمایش گذاشت.
دستاوردهای کلیدی شامل ابتکارات متمرکز بر کاهش تغییرات آب و هوایی، مانند ایجاد مخزنهای کربن طبیعی، کاشت گسترده حرا، و ترویج جایگزینهای حملونقل کم انتشار است. تعهد ابوظبی به مبارزه با تخریب زمین، حفاظت از تنوع زیستی و اطمینان از شیوه های صحیح مدیریت پسماند، موقعیت خود را به عنوان یک رهبر جهانی محیط زیست تقویت می کند.
در راستای استراتژی ملی نوآوری امارات متحده عربی ، ابوظبی همچنان به استفاده از تحقیقات علمی و نوآوری برای مقابله با چالشهای زیستمحیطی ادامه میدهد و برای ابتکارات پیشگام خود، شهرت بینالمللی را به دست آورده است. ابوظبی از طریق برنامه های جامع آگاهی زیست محیطی موفق شده است فرهنگ مسئولیت زیست محیطی را در بین مردم خود تقویت کند و از سازمان های جهانی به دلیل ابتکارات تأثیرگذار خود تمجیدهایی کسب کند.
تعیین ابوظبی به عنوان پایتخت محیط زیست عربی برای سال 2023 به عنوان شاهدی بر تعهد تزلزل ناپذیر آن به حفظ محیط زیست و توسعه پایدار است و به عنوان چراغ الهام نه تنها برای منطقه بلکه برای جوامع جهانی که در تلاش برای رسیدگی به چالش های زیست محیطی فوری هستند، عمل می کند. این شناخت معتبر بر تعهد ابوظبی به تقویت رابطه هماهنگ بین فعالیت های انسانی و محیط طبیعی تاکید می کند.
از آنجایی که جهان با تاثیرات فزاینده تغییرات اقلیمی و تخریب محیط زیست دست و پنجه نرم می کند، رویکرد فعال ابوظبی در مقابله با این مسائل، الگوی ستودنی برای سایر کشورها به شمار می رود. ابوظبی با اولویت دادن به پایداری در سیاستها و ابتکارات خود نشان میدهد که رشد اقتصادی و نظارت بر محیطزیست متقابلاً منحصربفرد نیستند، بلکه ستونهای یک جامعه در حال رشد به یکدیگر وابسته هستند.