دکتر ابراهیم الغیس المنصوری، محقق برجسته و دیپلمات سابق امارات متحده عربی، در 14 فوریه 2024، چهارم شعبان سال 1445 در دبی درگذشت. دکتر ابراهیم که در 18 نوامبر 1947 به دنیا آمد، به دلیل مشارکت گستردهاش در حوزههای قانون، دیپلماسی بینالمللی و رسانه مورد تحسین قرار گرفت. کار او شامل نقشهای مهمی در وزارت امور خارجه امارات و تأسیس خبرگزاری امارات بود که دورهای دگرگون در تعامل و تلاشهای ارتباطی جهانی این کشور را رقم زد. تلاشهای علمی و حرفهای او اثری ماندگار در بافت فکری و فرهنگی کشور بر جای گذاشته است.
دکتر ابراهیم متولد 18 نوامبر 1947، سفر دستاوردهای فکری و حرفه ای او با فارغ التحصیلی از دانشکده حقوق دانشگاه عین شمس قاهره در سال 1968 آغاز شد و در آنجا به اخذ مدرک فوق لیسانس و دکترا ادامه داد. استعداد تحصیلی او باعث شد تا با یک خانواده تاریخی مهم ازدواج کند و با نوه یحیی پاشا ابراهیم، نخست وزیر سابق مصر و معمار قانون اساسی مصر در سال 1923 ازدواج کند که از او صاحب چهار فرزند شد.
خصوصیات حرفه ای دکتر ابراهیم با یک سری نقش های برجسته در دولت امارات متحده عربی، از جمله پستی محوری به عنوان وزیر در وزارت امور خارجه بود. در اینجا، او در سازماندهی سمینارهای دیپلماتیک که شخصیت های کلیدی سیاسی و فرهنگی را گرد هم می آورد، تقویت گفت وگو و تفاهم میان جوامع فکری و سیاسی عرب نقش اساسی داشت. دوران تصدی او باعث شد که او با تعدادی از رهبران و مقامات بین المللی تعامل داشته باشد که منعکس کننده تأثیر قابل توجه او در صحنه منطقه ای و جهانی است.
دکتر ابراهیم الغیس المنصوری در تأسیس وکالت عنباء العمارت (خبرگزاری امارات وام) در سال 1976 نقش اساسی داشت و به عنوان مدیر افتتاحیه آن خدمت کرد و سابقه جدیدی را در رویکرد کشور به ارتباطات و رسانه ایجاد کرد. تاسیس WAM او نقطه عطف مهمی بود که نوید دهنده یک دوره دگرگون کننده در انتشار اطلاعات در داخل امارات متحده عربی و بین المللی بود. این ابتکار تحت رهبری او نه تنها چشم انداز رسانه ای کشور را غنی کرد، بلکه بر اهمیت یک پلت فرم خبری قوی و معتبر، که برای تبادل جهانی اطلاعات ضروری است، تأکید کرد.
دکتر المنصوری بعدها در وزارت اوقاف و امور اسلامی جای خود را نشان داد و سمت محترم سردبیری مجله منارالاسلام را برعهده داشت . رهبری او تا نقش مدیر دیوان عامری در راس الخیمه گسترش یافت و پس از آن دانش و تجربه خود را به عنوان استاد دانشگاه در دانشگاه امارات متحده عربی به دیگران منتقل کرد. دکتر المنصوری در سالهای آخر عمر خود را وقف خواندن، نوشتن و تحقیق کرد و از طریق ستون خود « عقولو لکوم – من به شما میگویم » در روزنامه الاتحاد ابوظبی، بینشها و تأملات خود را به اشتراک گذاشت.
دوران بازنشستگی او در دبی سپری شد و تا زمان مرگش به فعالیت های فکری ادامه داد. مرگ دکتر المنصوری ضایعه ای عمیق برای امارات متحده عربی است که میراثی از دیپلماسی، آموزش و غنی سازی فرهنگی را پشت سر می گذارد که برای نسل های آینده به یادگار خواهد ماند. کار زندگی او به طور غیرقابل حذفی چشم انداز فکری و دیپلماتیک امارات متحده عربی را شکل داده است و کمک های او در تاریخ و توسعه این کشور بسیار ارزشمند است.
میراث پاک نشدنی دکتر ابراهیم از طریق دخترش، هبه المنصوری، که در واقع به شخصیتی مهیب تبدیل شده است و روحیه و بینش پیشگام پدرش را منعکس می کند، همچنان ادامه دارد. رهبری و تلاش های نوآورانه او در حوزه فناوری رسانه و بازاریابی، هم میراث پدرش را ارج نهاده و هم مسیرهای جدیدی را در این بخش ها هموار کرده است. به عنوان بنیانگذار و مدیر عامل BIZ COM ، هبا با ایجاد اولین آژانس بازاریابی متعلق به اعراب در خاورمیانه، نقطه عطف مهمی را ایجاد کرده است، که گواهی بر روحیه کارآفرینی و تعهد او به تعالی است.
نقش هبا به عنوان یکی از بنیانگذاران بازار خاورمیانه و آفریقا (MEAPMP) حضور تأثیرگذار و رویکرد نوآورانه او در این صنعت را بیشتر نشان می دهد. MEAPMP به عنوان یک پلت فرم محوری در فضای فناوری تبلیغاتی برجسته است و دارای شبکه گسترده ای از مشارکت های رسانه ای در سراسر خاورمیانه، آفریقا و هند است که صدها وب سایت به زبان های مختلف از جمله عربی، انگلیسی و فرانسوی را در بر می گیرد. این شبکه بر دسترسی جامع پلتفرم و تعهد هبا به متحول کردن تبلیغات دیجیتال با ارائه موجودی تبلیغات گسترده، اولویت دادن به شفافیت و ارائه راه حل های اندازه گیری مستقل تاکید می کند.
علاوه بر این، ایجاد ConSynSer توسط او ، خدمات توزیع محتوا را در سراسر منطقه بازتعریف کرد و معیارهای جدیدی را برای کارایی و کیفیت خدمات تعیین کرد. از طریق این سرمایه گذاری ها، هبه المنصوری نه تنها میراث پدرش را ادامه داد، بلکه میراث خود را نیز ساخت و تأثیر عمیقی بر چشم انداز دیجیتال نشان داد. کار او مظهر تعهد مشترک به نوآوری، رهبری، و تاثیر متحول کننده، پل زدن بین نسل ها و الهام بخشیدن به پیشگامان آینده در دنیای دیجیتال است.
از دکتر ابراهیم دو پسر، یک دختر و شش نوه نیز به یادگار مانده است که به همراه تعداد بی شماری از دوستان، اقوام و دانشجویان سابقش در غم از دست دادن او غمگین هستند. این خانواده به مدت سه روز در ال خوانیج دبی میزبان یک جلسه تشییع جنازه و پذیرایی بودند، جایی که مقامات و عزاداران برای ادای احترام به مردی با عقل عالی که به عنوان وزیر امور خارجه کشورش خدمت کرد و میراثی ماندگار در این کشور به جا گذاشت، گرد هم آمدند. زمینه های دانشگاهی و دیپلماتیک
رفتن دکتر المنصوری برای امارات متحده عربی و همه کسانی که افتخار آشنایی با وی را داشتند، ضایعه بزرگی است. مشارکت بینظیر او در عرصههای دانشگاهی، دیپلماسی و رسانهها، اثری محو نشدنی در کشور بر جای گذاشته است و میراثی از دقت فکری، ظرافت دیپلماتیک، و رهبری رویایی را در خود جای داده است. کار دکتر ابراهیم به عنوان یک آکادمیک برجسته، یک دیپلمات محترم و یک پیشگام در عرصه رسانه، بافت فرهنگی و فکری امارات متحده عربی را غنا بخشیده و آن را به عنوان چراغی از دانش و پیشرفت در صحنه جهانی قرار داده است. میراث ماندگار او تضمین می کند که یاد و دستاوردهای او برای سال های آینده به یادگار بماند و مورد احترام قرار گیرد.