بر اساس گزارش آژانس غذای سازمان ملل ، در ماه جولای، شاخص قیمت جهانی برنج به بالاترین حد در 12 سال اخیر رسید . این شاخص از ژوئن 2.8 درصد افزایش یافت و به بالاترین سطح خود از سپتامبر 2011 رسید. افزایش قیمت ها در کشورهای صادرکننده کلیدی، همراه با تصمیم اخیر هند برای محدود کردن صادرات، توسط سازمان خواربار و کشاورزی (FAO) به عنوان عوامل کمک کننده ذکر شد.
شاخص قیمت تمام برنج فائو که مسئول ردیابی قیمت ها در کشورهای عمده صادرکننده است، در ماه جولای به طور میانگین 129.7 واحد بود. این یک افزایش قابل توجه در مقایسه با میانگین 126.2 امتیاز در ماه قبل است. تجزیه و تحلیل این آژانس نشان می دهد که روند قیمت برنج از الگوی اهمیت جهانی پیروی می کند.
رقم ژوئیه شاخص قیمت جهانی برنج تقریباً 20 درصد بیشتر از امتیاز 108.4 در سال گذشته است. این افزایش قابل توجه یک رویداد قابل توجه در اقتصاد جهانی و بالاترین میزان از پاییز 2011 است. این افزایش نشان دهنده چالش ها و تغییرات در بازار جهانی غذا است.
همچنین با تجربه یک روند صعودی، شاخص کل قیمت جهانی مواد غذایی آژانس در ماه جولای افزایش یافت. بر اساس گزارش رویترز، این بازگشت پس از رسیدن به کمترین میزان در دو سال اخیر صورت می گیرد . به نظر می رسد بازار جهانی مواد غذایی در حال احیای مجدد است و افزایش شاخص قیمت برنج منعکس کننده این روند گسترده تر است.
هند، کشوری که 40 درصد از صادرات برنج جهان را تامین می کند، ماه گذشته دستور توقف بزرگترین صادرات برنج خود را صادر کرد. این تصمیم با هدف آرام کردن قیمتهای داخلی انجام شد که در هفتههای اخیر به بالاترین حد چند ساله خود رسیدهاند. الگوهای آب و هوایی نامنظم که تولید را تهدید می کند در تصمیم هند نقش داشته و تجارت جهانی برنج را پیچیده تر کرده است.