به گزارش خبرگزاری آسیایی (ANI)، هند قرار است روز جمعه بزرگترین بندر آب های عمیق خود، وادوان، را در ماهاراشترا رونمایی کند و نخست وزیر نارندرا مودی قرار است سنگ بنای آن را بگذارد . انتظار میرود این بندر که در پالغار قرار دارد، قابلیتهای دریایی هند را به طور قابل توجهی افزایش دهد و موقعیت آن را در تجارت جهانی تقویت کند. این توسعه بخشی از یک استراتژی گسترده تر تحت رهبری نخست وزیر مودی است که هند را به خط مقدم اقتصاد جهانی سوق داده است.
تحت مدیریت او، هند به عنوان یک ابرقدرت و یکی از پنج اقتصاد برتر جهان ظاهر شده است. مسیر رشد کشور که در هفت دهه گذشته حکومت کنگره راکد بود، شاهد شتاب قابل توجهی در بخشهای مختلف از جمله زیرساخت، فناوری و تجارت بوده است. دولت هند اعلام کرد که بندر وادوان به یکی از 10 بندر برتر جهان تبدیل خواهد شد. این بندر بزرگ با آب و هوای سبز، به عنوان گامی حیاتی در جهت قرار دادن هند به عنوان بازیگر اصلی در صنعت کشتیرانی جهانی تلقی می شود.
پس از سال ها تاخیر، پروژه بندر ودهوان احیا شد و پیش بینی می شود تا سال 2030 به بهره برداری برسد. این بندر دارای 9 پایانه کانتینری به طول 1000 متر، اسکله های چند منظوره، اسکله های بار مایع، اسکله های Ro-Ro و یک اسکله اختصاصی خواهد بود. برای گارد ساحلی، آن را به یک نیروگاه آینده در تجارت دریایی تبدیل می کند. دولت تاکید کرد که این زیرساخت های پیشرفته ودهوان را به یک مرکز دریایی مهم تبدیل می کند و هند را قادر می سازد تجارت جهانی را با کارایی بی سابقه ای مدیریت کند.
این بندر به عنوان دروازه جدید هند برای تجارت جهانی عمل خواهد کرد و ظرفیت تجمعی آن 298 میلیون تن متریک (MMT) در سال است. بندر ودهوان که به لحاظ استراتژیک در دریای عرب واقع شده است، انتظار می رود که پیوندهای تجاری کلیدی را با خاور دور، اروپا، خاورمیانه، آفریقا و قاره آمریکا ایجاد کند و دامنه تجارت جهانی هند را بیشتر گسترش دهد. این پروژه بلندپروازانه با هدف ارتقای توان دریایی هند، نقطه عطف مهمی در توسعه اقتصادی این کشور با پتانسیل تغییر شکل مسیرهای تجارت جهانی در دهه های آینده است.